Dirigent

Michel FlamandOp 5-jarige leeftijd leerde Michel Flamand thuis al piano spelen.

Als 8-jarige ging hij naar de muziekschool van Wezet in 1984. Hij studeerde daar af voor notenleer, dwarsfluit, kamermuziek en jazz. In diezelfde periode volgde hij ook lessen aan de Academie Voeren-Riemst. Daar studeerde hij Orgel en begeleidingspraktijk bij Mathieu Alberighs en luisterpraktijk bij Jean Lorquet. Ook deed hij mee met het jeugdorkest “Jeugd en Muziek” in Hasselt onder leiding van Ernest Maes.

In 1994 startte hij zijn studies aan het conservatorium in Luik. Daar volgde hij notenleer en methodiek, dwarsfluit en methodiek en kamermuziek. Dit kon hij in de praktijk brengen door dwarsfluitles te geven bij Casino-Tongeren, harmonie St-Cecilia Voeren en in de academie van Amay. Recenter ook bij harmonie Berggalm Noorbeek.

Sinds 1998 is Michel leerkracht AMV, koorzang en samenspel in de academie van Wezet en sinds 2001 is hij leerkracht dwarsfluit in de academie Voeren-Riemst.

Vandaag is Michel dirigent bij de jeugdharmonie Sint-Martinus Riemst. Dit doet hij ook bij het klaroenkorps en de drumband van de Schutterij Sint-Martinus in Sint-Martens-Voeren. Verder is hij freelance flute-piccolo in de regio Riemst, waar hij vaker op de planken staat met verschillende harmonieorkesten. Michel is ook oprichter van zijn eigen “Kalea-Kwartet” (Mozartkwartetten voor fluit, viool, altviool en cello) en hij is zeer actief op diverse podia op keyboards en hij vormt al 10 jaar lang een duo met zangeres Laura Aussems: “Just A Gig” (in de regio Voeren).

Reacties zijn gesloten.